Optiek Carl Kramp
Aangepaste openingstijden in augustus

Waar andere bedrijven hun deuren pontificaal sluiten tijdens de zomervakantie, blijft Optiek Carl Kramp gewoon de hele zomer geopend. Met één klein ‘maartje’, Carl is namelijk in de maand augustus ook gesloten op dinsdagen, hij staat dus van woensdag tot en met zaterdag voor u klaar. En mocht u écht niet zonder Carl kunnen, en dat kan hij heel goed begrijpen, dan mag u hem altijd mailen. Hij zal dan zo snel als mogelijk contact met u opnemen. Wat is het toch een keurige man, die Carl!

Royal Wood

Wat heeft Queen Elisabath II van het Verenigd Koninkrijk op haar vloer liggen en kunt u vanaf nu op uw neus zetten? Precies, hout van Campbell Marson. Deze vloerenspecialist uit London heeft zich onlangs verdiept in het maken van houten brillen, met veel succes volgens Carl. Hij kan het weten. Bijzonder hout wordt wereldwijd gevonden en in de ateliers in de Britse hoofdstad verwekt tot uitgesproken brillen qua designs en qua afwerking.
Well, That's Fantastic!

Royal Wood Royal Wood Royal Wood Royal Wood Royal Wood
Hoezo tijdloze brillen?

Tijdloze brillen, bestaan die? Volgens Carl wel, al mag er altijd een twist aan gegeven worden. Dat is precies wat Oliver Goldsmith doet met zijn vintage collectie zonnebrillen. Brillen die hun sporen verdiend hebben en opnieuw samengesteld worden. Denk aan Audrey Hepburn met haar witte zonnebril, denk aan talloze cultfilms én denk aan Carl. Ja, ja. Hij verkoopt ze per slot van rekening.

Hoezo tijdloze brillen? Hoezo tijdloze brillen? Hoezo tijdloze brillen? Hoezo tijdloze brillen? Hoezo tijdloze brillen?
USH by Yuichi Toyama

Carl heeft weer iets nieuws. “Alweer? Houdt het nu nooit op met die man…” Nee, en gelukkig maar. Want zo valt er tenminste iets te kiezen. Carl is helemaal in zijn nopjes met deze nieuwste ontdekking uit het verre Oosten. De brillencollectie van USH van Yuichi Toyama is handgemaakt en komt uit Japan. Technisch zijn de brillen verbluffend – en dat voor een debutant - en ze zijn bijzonder elegant qua design. De collectie is onderverdeeld in drie thema’s: ‘the Ufo range’, ‘the U range’ en ‘the Shawow range’. Komt u ze ontdekken bij Optiek Carl Kramp?

USH by Yuichi Toyama USH by Yuichi Toyama USH by Yuichi Toyama
De NVSBLE-collectie

Je bent jong en sexy (of dat was u ooit). Maar wat voor een bril draagt men dan? “Geen bril?” Flauw antwoord, maar toch bijna goed. Men draagt een transparante bril. De NVSBLE-collectie van Vinylize is dan echt ultiem. We hoeven u niet te vertellen dat deze serie exclusief bij Optiek Carl Kramp te vinden is, dat had u natuurlijk al verwacht. Maar wacht niet te lang om naar deze brillen te komen kijken. En tussen ons; u hoeft niet per se jong en sexy te zijn voor de NSVBLE-collectie (maar dat mag natuurlijk wel). Carl kijkt in elk geval naar u uit.

 

De NVSBLE-collectie De NVSBLE-collectie De NVSBLE-collectie
Huisvlijt van Kuboraum

Eerlijk, dat Carl een staaltje huisvlijt weet te waarderen, dat zal u niets verbazen. Onlangs heeft hij zijn macraméclubje vaarwel moeten zeggen, met pijn in het hart. Te druk met de zaak, u snapt dat wel. Maar datzelfde hart maakte een sprongetje bij het zien van de nieuwste collectie zonnebrillen van Kuboraum. Handbeschilderde brillen en zelfs brillen met macramé. Zijn geluk kon niet op. Wilt u Carl nog gelukkiger zien? Kom dan naar zijn winkel en vraag hem persoonlijk naar deze brillen. U maakt de man zielsgelukkig en -  zeker weten - ook u wordt er vrolijk van.

Huisvlijt van Kuboraum Huisvlijt van Kuboraum Huisvlijt van Kuboraum Huisvlijt van Kuboraum Huisvlijt van Kuboraum
Contactlenzen: de do’s en dont’s van Carl

Zie hier de do’s en dont’s van Carl, tenminste op het gebied van contactlenzen. Voor de rest is Carl een heel liberaal mens.

DO’S
•    Was altijd uw handen als u iets met uw lenzen doet; inzetten, uithalen, schoonmaken, etc.
•    Zorg ervoor dat u uw lenzen zorgvuldig schoonmaakt.
•    Maak uw lenzen regelmatig schoon, ook als het niet nodig lijkt.
•    Vervang uw Ienshouder elke drie maanden.
•    Maak uw Ienshouder na elk gebruik schoon en bewaar hem op een veilige plek.
•    Laat uw lenshouder open als u hem niet gebruikt.
•    Gebruik altijd frisse vloeistof om uw lenzen én houder te reinigen.
•    Houd u aan de vervangingsafspraken die u met uw contactlensspecialist maakt.
•    Gebruik mascara en zachte oogpotloden die hypoallergeen zijn.
•    Haal eerst uw lenzen uit uw ogen en haal dan de make-up er af.

DONT’S
•    Gebruik geen crèmige zeep om uw handen te wassen. Het kan een vettig filmpje achterlaten op uw handen en dat is niet fijn voor uw lenzen.
•    Laat u niet verleiden om uw lenzen te reinigen met een zelfbedacht en gemaakt recept, hoe goed het ook lijkt te gaan...
•    Stop contactlenzen nooit tijdelijk in uw mond om ze even te bewaren of te bevochtigen. Uw mond zit vol bacteriën, die daar horen, maar niet op uw lenzen.
•    Kraanwater gebruiken voor reiniging of bevochtiging is echt niet goed voor uw lensmateriaal.
•    Delen met anderen? Ja goed plan, maar nooit uw lenzen, elk oog heeft een andere traanfilm.
•    Denk niet, ach die oude vloeistof, de fles zit goed dicht, het kan nog wel even..
•    Als u iets niet zeker weet, vraag het uw contactlensspecialist, niet uw vrinden.
•    Nooit eerst uw make-up verwijderen en dan pas uw lenzen, hoe lastig dat misschien ook klinkt.

Geen nieuws is goed nieuws